Remedii Anemie Tratament Naturist

Afiseaza: 1-6 din 6 produse

 Filtre

Anemia reprezinta o afectiune cauzata de regula de o scadere a hemoglobinei din sange, cat si a calitatii si cantitatii globulelor rosii.

Deoarece globulele rosii transporta oxigenul catre toate organele si tesuturile, diminuarea acestora va avea ca efect un nivel scazut in sange al oxigenului.

 

  Ananas


Veti avea nevoie de un pahar cilindric inalt .
 

Alegeti o portocala care are circumferinta paharului si taiati cateva rondele de grosime a 5 mm.
 

In pahar veti turna 100 ml. de suc de ananas, dupa care acoperiti cu o felie de portocala.
 

Turnati deasupra 150 ml de suc de mar, puneti o frunzulita de menta, acoperind cu o felie de portocala.
 

Mai turnati suc de portocala asezand deasupra bobite de struguri, iar dupa preferinta si un cubulet de zahar.
 

Acest cocktail diminueaza starile depresive crescand puterea organismului de aparare.

 

  Alune


Faceti toamna o cura cu alune care au fost curatate de coaja, nesarate si neprajite.

 

  Capsuni


Se vor consuma capsuni in cantitati mari, dupa ce au fost lasate sa stea jumatate de ora intr-un vin rosu.
 

Se poate, de asemenea, sa fie zdrobite si amestecate cu smantana , avand posibilitatea dupa aceea, sa le indulciti cu putina miere.

 

  Catina


Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de fructe care au fost zdrobite adaugate la o cana cu 200 ml. de apa.
 

Fierbeti-le 2-3 minute, dupa care strecurati. Consumati 2 cani pe zi, una dimineata si una seara.

 

  Mere


Consumati un piure de mere de 2-3 ori pe zi, la care veti adauga miere , circa jumatate din cantitate. Se consuma si suc proaspat de mere.

 

  Pepene


Se face o cura folosind pepene galben pe o durata indelungata.
 

Consumati fructul in stare proaspata peste zi si inaintea meselor principale.

 

  Struguri


Este recomandat consumul timp de o luna de struguri.In fiecare dimineata pe stomacul gol mancati un strugure dulce care are o marime medie.
 

Inainte cu 2 ore de pranz, se va manca alt strugure apoi iarasi dupa 3 ore de la pranz.
 

Dupa ce ati consumat strugurii, gura se poate clati cu apa calda, avand posibilitatea sa mai adaugati putin bicarbonat de sodiu, acesta avand puterea de a proteja smaltul dentar.
 

Copiii vor deveni mai sanatosi, nu se vor mai imbolnavi asa des, iar vederea li se va imbunatati.

 

  Ceapa


Se va curata 250 gr. de ceapa cruda eliminand primele foi exterioare dupa care se taie fin si se va lasa la macerat o saptamana intr-un alcool de 90 de grade, aproximativ 250 de grame.
 

Indulciti cu putina miere dupa care filtrati.
 

Daca simtiti ca sunteti foarte slabiti, consumati cate un paharel de 3 ori pe zi.

 

  Hrean


O radacina de hrean se va spala si se va taia rondele dupa care o veti pune intr-un vas acoperita cu zahar. Din sucul format, se va consuma o lingura pe zi.

 

  Morcov


Consumati un pahar de suc preparat din morcov inainte de micul dejun cu o ora.

 

  Rosii Cherry


Preparati 3 pahare de suc de rosii pe zi, care va fi combinat cu suc de telina in parti egale timp de 3 saptamani.

 

  Sfecla Rosie


Veti tine o cura pe o durata mai lunga cu suc de sfecla care a fost obtinut dintr-o radacina, ce a fost spalata si curatata de coaja, dupa care se da ori pe razatoare, ori se baga in centrifuga.
 

Consumati dimineata si seara dupa mese cate jumatate de pahar.

 

  Spanac


Vin tonic
 

Se va amesteca 200 ml de suc de spanac cu 750 ml de vin rosu si se tine la frigider. Luati de 3 ori pe zi inainte de mese cate o lingura.
 

Se va bea un pahar de suc de spanac in fiecare zi inainte de a lua masa principala.
 

Daca acesta va provoca o stare de greata se pot lua 1-2 felii de lamaie sau de grepfruit.

 

  Usturoi


Se vor amesteca o parte de usturoi pisat cu 2 parti de ulei camforat, dupa care se va masa coloana vertebrala.
 

De asemenea, este recomandat ca in fiecare dimineata sa se mestece un catel de usturoi inainte de a lua masa, pe stomacul gol.

 

  Drojdie de bere


Se va face o cura de 21 de zile, folosind drojdie de bere. Acest remediu este foarte bogat in vitamine si minerale, ajutand si la metabolizarea acestora.

 

  Lapte

Se va pune intr-un mixer jumatate de litru de lapte proaspat, o lingura de miere, 4 linguri de drojdie de bere si o ceasca de lapte praf degresat. Lasati sa se amestece bine, iar cand mierea s-a dizolvat, mai adaugati jumatate de litru de lapte proaspat. Consumati 1 pahar intre mese si celalalta pahat la culcare.

 

  Miere de albine


Se vor lua 2 portii de unt de vaca proaspat si o parte de miere, dupa care se vor bate impreuna pana veti obtine o crema care o veti administra copiilor de 3 ori pe zi cate 2-3 lingurite.

 

  Urzici


Se prepara urmatorul sirop : 100 de grame de miere se amesteca cu 100 de grame de suc de urzica proaspata , se va pune la fiert pana ce acest lichid devine siropos. Luati 3 linguri de sirop pe zi.
 

De 3 ori pe zi, luati o lingura de suc proaspat care a fost obtinut intr-un storcator, diluat cu putina apa.

Aceasta doza va creste zilnic cu o lingura, pana ce veti ajunge la 10 linguri pe zi, dupa care coborati doza inapoi la 3 pe zi.

Acest suc va trebui tinut la frigider, dar nu mai mult de o zi, deoarece isi va pierde puterea. In cazul in care, in urma maririi dozei s-a ajuns la diaree, puteti reveni la doza initiala , o doza de 3 linguri pe zi.

 

  Vinul 


O lingurita de radacini de valeriana se va turna in 500 ml. de vin fierbinte. Dupa o ora, strecurati  consumand cate o cescuta cu 15 minute inainte de masa de 3 ori pe zi.
 

400 de grame de miere, 200 de grame de frunze de aloe care au fost tocate prin masina de carne, si 800 de ml de vin rosu se vor fierbe 20 de minute pe baie de apa.

Dupa ce s-a racit, lichidul se va strecura si se va strivi intr-un tifon. Se va pastra intr-un loc intunecat si racoros.

Primele 2 zile, consumati 1 lingura doar dimineata , iar in urmatoarele 2 zile o lingurita dimineata si la pranz, iar dupa aceea timp de 3 zile, consumati de 3 ori pe zi cate o lingura inainte de masa cu 20 de minute.
 

3 kg de miere se vor pune in 3 litri de vin, agitand din cand in cand timp de 3 zile. Consumati de 3 ori cu 30 de minute inainte de masa cate o ceasca.

 

 Zerul din lapte


Consumati timp de o luna cate jumatate de litru de zer in fiecare zi, acesta ajutand la eliminarea acestei afectiuni.

 

  Grau


Faceti o cura cu grau incoltit in care consumati 1-3 linguri pe zi amestecate in mancaruri ori ca atare. Acesta nu trebuie conservat, fiind preparat in fiecare zi.
 

Preparare: Se vor spala 100 gr. de boabe de grau care nu au fost tratate, cu apa rece. Boabele care au fost umezite se vor pune intr-o farfurie adanca adaugand apa doar atat cat sa le acopere. Iarna dupa 2 zile si vara dupa 24 de ore semintele vor incolti. Spalati-le cu apa consumandu-le usor pisate.
 

(Remedii naturiste publicate in Leacuri din farfurie vol. 1 si 2, Biblioteca Formula AS)
 

Pentru a putea combate mai eficient aceasta afectiune, este necesar sa evitam anumite alimente cum ar fi : rosiile, iaurtul, citricele, otetul, preparate din soia, ulei de susan, ardei iute, preparatele prajite in ulei si alimentele fermentate.
 

Este bine de stiut si faptul ca trebuie sa consumam cafea si ceai in cantitati moderate, pentru ca datorita compusilor, acestia au capacitatea de a influenta nivelul vitaminelor si al mineralelor din organism.

SFATURI DE LA MEDICII FARES

Recomandăm o dietă în care să predomine alimente cu conținut ridicat de fier şi vitamina C (pentru o mai bună absorbție a fierului): germeni de grâu, cereale integrale, legume (spanac, urzici, broccoli, varză de Bruxelles, sfeclă roşie, ridichi, mazăre, linte, năut, tomate, ardei), ciuperci (pleurotus), fructe (banane, citrice, zmeură, caise, pepene roşu, avocado), oleaginoase (alune, nuci, arahide, fistic, nuci de caju, semințe de floarea soarelui şi de dovleac), gălbenuş de ou, alge, produse apicole (polen, păstură, lăptişor de matcă), uleiuri vegetale presate la rece.

Recomandăm consumul a 200 ml suc proaspăt stors de măr, cu morcov şi sfeclă roşie, alternativ cu 200ml suc de citrice.

Evitați alimentele rafinate care spoliază organismul de săruri minerale şi vitamine, alimentele procesate şi conservate, dulciurile şi produsele de patiserie, zahărul alb (se înlocuieşte cu miere), consumul de băuturi carbogazoase, alcool, tutun, cafea.

Evitați realizarea curelor de slăbire drastice.

Recomandăm administrarea cu atenție a suplimentelor ce conțin calciu deoarece scad absorbția fierului (majoritatea anemiilor fiind anemii feriprive)

Afla informatii si despre : Anemie Feripriva

 

Suport clienti 8:00 - 17:00

0753929844 contact@vitasana.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!