Care Este Diferenta Dintre Gripa Si Raceala ?

Care Este Diferenta Dintre Gripa Si Raceala ?

Atat gripa cat si raceala afecteaza de cele mai multe ori organismul in perioada rece, principala deosebire dintre cele doua fiind durata si intensitatea manifestarilor.

In cazul gripei, persoanele afectate prezinta episoade mai severe , care de regula dureaza mai mult decat cele ale racelii.

Exista cazuri mai severe in care pot aparea complicatii care sunt asociate gripei, precum bronsita, pneumonia , infectii ale urechilor si ale sinusurilor.

 

Cauze

 

Raceala este cauzata de obicei de rinovirusuri, care circula in aer in sezonul rece afectand caile respiratorii superioare . Racelile comune sunt numite si viroze.

Cazurile mai grave de raceli sunt cauzate in special de bacterii, care declanseaza infectii. Acestea sunt caracterizate prin puroi , infectii cu streptococ si necesita supraveghere medicala.

La fel ca in cazul racelii, gripa are la baza tot prezenta virusilor, dar de aceasta data este vorba despre virusi gripali . Acestia sunt mai puternici de obicei, afectand sistemul respirator. Aceasta afectiune apare in perioada epidemiilor.

Expunerea la frig, de cele mai multe ori, slabeste sistemul imunitar ducand la contactarea unei bacterii sau a unui virus ce favorizeaza aparitia gripei sau a racelii.

In ceea ce priveste perioada de contactare, gripa este mai contagioasa in perioada Noiembrie- Februarie , deoarece sistemul imunitar este mai sensibil datorita temperaturilor scazute. In schimb, raceala se poate contacta in orice perioada a anului.


Simptome

 

Raceala prezinta simptome aproximativ identice cu cele ale gripei, de multe ori fiind greu de deosebit , insa, acestea au o intensitate mai mica .

Simptomele pot fi:

  • tuse;

  • febra ;

  • nasul infundat;

  • rinoree;

  • dureri in gat .

Pe de alta parte, gripa cauzeaza:

  • frisoane;

  • febra mare;

  • oboseala;

  • dureri musculare.


Durata

 

Raceala se va vindeca in medie intr-o saptamana , perioada in care organismul va lupta sa elimine virusul care a provocat boala. In acest sens, se recomanda odihna, cat si hidratarea corespunzatoare.

In cazul gripei, tratamentul poate dura intre 7 si 15 zile in functie de gravitate si de starea pacientului, mai exact a sistemului imunitar. Se recomanda repaus la pat , iar atat medicatia cat si recomandarile medicului trebuie respectate pentru a evita eventualele complicatii.


Tratament

 

Atat in cazul racelii cat si a gripei nu este recomandata administrarea de antibiotice. Acestea nu au niciun efect asupra bolii, de cele mai multe ori reusind doar sa slabeasca sistemul imunitar.

Medicul dumneavoastra va prescrie dupa caz: antiseptice, antiinflamatoare , antitermice , cat si unele suplimente care sa ajute sistemul imunitar.

Se recomanda un aport adecvat de vitamina C , o hidratare corespunzatoare si o alimentatie care sa contina vitamine si minerale care vor intari sistemul imunitar, care este foarte solicitat pe perioada bolii.

Iata produsele pe care ti le recomandam pentru cresterea imunitatii

Suport clienti 8:00 - 17:00

0753929844 contact@vitasana.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!