BENEFICII
- cardamomul susţine digestia
- lavanda ajută în problemele funcţionale abdominale
- menta şi muşeţelul are efect spasmolitic şi ajută în caz de indigestie şi flatulenţă
- şerlaiul şi teiul contribuie la confortul digestiv
- sunătoarea susţine producerea normală de bilă şi creşte fluxul biliar
- valeriana reduce spasmele tractului digestiv.
ACTIUNE
- Balonare
- Intestin iritabil
INGREDIENTE
Flori de muşeţel (Matricariae flos) 15%, flori de tei (Tiliae flos), măghiran , şerlai , mentă 10%, flori de lavandă (Lavandulae flos), fructe de cardamom (Cardamomi fructus), sunătoare 5%, rădăcină de valeriană (Valerianae radix).
ADMINISTRARE
Se beau 3-4 căni cu ceai pe zi, cu minim o jumătate de oră înainte de masă.
Durata unei cure este de 2-3 luni.
Cura se poate relua după o pauză de o lună.
PREPARARE
Peste o linguriţă amestec de plante se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
ATENTIONARI
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Sarcină şi alăptare: Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează
Efecte secundare şi interacţiuni: La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilităţi cu medicamentele şi nici efecte secundare.
Asocieri recomandate: Pentru eliminarea disconfortului digestiv cu substrat nervos, ceaiul Colon sănătos-D64/D88 se poate asocia cu capsule Colon sănătos-D66 şi cu capsule Confort emoţional-N135.
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă: Dacă aveţi colon sensibil, vă recomandăm să reduceţi cât mai mult posibil consumul cărnii grase (inclusiv peşte, mezeluri, cârnaţi), a brânzeturilor grase, prăjelilor, legumelor sau fructelor crude, băuturilor carbogazoase şi a dulciurilor.
Evitaţi consumul de alcool, cafea, tutun.
Puteţi consuma legume preparate termic (evitându-se fasolea, varza, mazărea), fructe fără coajă coapte sau preparate termic, carne slabă, brânză slabă.
Dacă predomină un tranzit intestinal prea lent, consumaţi alimente bogate în fibre vegetale: cereale integrale fierte sau coapte, fulgi de cereale, pâine integrală sau cu tărâţe, tărâţe (20-30gr/zi), musli, legume, zarzavaturi şi fructe crude (sucuri, salate) sau preparate termic, lactate.
Dacă scaunele sunt prea dese şi moi, este bine să evitaţi carnea grasă, afumăturile, rântaşuri, mezelurile, cerealele, pâinea proaspătă, lactatele, legumele şi fructele crude.
Consumaţi orez, porumb, gris, pâine prăjită, brânzeturi uscate, ouă fierte, carne slabă, unt.
CONDITII DE PASTRARE
la loc uscat și la temperatura mediului ambient
PREZENTARE
50 g
PRODUCATOR
Fares