BENEFICII
- Menține tensiunea arterială în limite normale
- Ceaiul pe bază de sunătoare și troscot ajută la reducerea tensiunii arteriale, ținând-o sub control
- Are efect diuretic
- Reduce tensiunea și încordarea psihică, datorită conținutului de sunătoare
- Rețetă originală a farmacistului Andrei Farago folosită din anii ’30
ACTIUNE
- Tensiune
INGREDIENTE
Tarhon (Artemisiae dracunculi herba), troscot (Polygoni avicularis herba), sunătoare (Hyperici herba), frunze de roiniţă (Melissae folium).
ADMINISTRARE
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi între mese.
Durata unei cure obişnuite este de 3-6 luni sau conform recomandării medicului.
PREPARARE
Peste 1-2 linguriţe de amestec se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
ATENTIONARI
Nu se indică administrarea la copii sub 14 ani și în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului
Sarcină şi alăptare: Nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
Efecte secundare şi interacţiuni: La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilități cu medicamentele și nici efecte secundare.
Asocieri recomandate: Pentru menţinerea unei tensiuni arteriale sănătoase ceaiul T-Tensiune (rețeta farm. Farago)-C26 se poate asocia cu capsule Fitotensin Forte-C47 sau cu ceai Tensiune-C25/C36.
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă: Vă sfătuim să reduceţi cât mai mult posibil din alimentaţie grăsimile saturate (untură, unt, margarină, ouă, brânzeturi grase, carne grasă, mezeluri).
Este bine să evitaţi consumul de sare şi de legume care conţin cantităţi mai mari de sodiu (ţelină, spanac), murături, ape minerale bogate în sodiu.
De asemenea reduceţi consumul de dulciuri, produse de patiserie, băuturi bogate în cofeină şi alcoolul.
Consumaţi legume sărace în sodiu şi celuloză (morcovi, dovlecei, fasole verde, salată verde, roşii, ardei), fructe, lactate slabe, pâine neagră veche de o zi, cereale, peşte slab în cantităţi moderate.
Puteţi mânca 2 ouă pe săptămână.
Puteţi consuma, în cantităţi moderate, grăsimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (de măsline, floarea soarelui, porumb, in, cânepă, dovleac), precum şi nuci, alune, migdale, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac neprăjite de asemenea în cantităţi moderate.
De asemenea, consumaţi alimente bogate în fibre care scad colesterolul: cereale integrale, fulgi de cereale, tărâţe de ovăz, leguminoase (fasole, linte, năut, soia), ciuperci, fructe, legume.
CONDITII DE PASTRARE
la loc uscat și la temperatura mediului ambient
PREZENTARE
50 g
PRODUCATOR
Fares