Fares Ceai de Afine (Frunze) 50 g, punga, D136 Fares

7,00 Lei
Stoc Limitat

Durata de livrare: 24 - 48 Ore

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: C147 Ai nevoie de ajutor? 0753929844
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
    BENEFICII

- contribuie la metabolismul normal al glucozei, lipidelor și proteinelor
-  cromul și flavonoidele din frunzele de afin au un efect de reducere a glicemiei
- încetinește tranzitul intestinal accelerat; antioxidant;
- sprijină buna circulație a sângelui în capilare
-  ajută la reducerea senzației de picioare grele.

    ACTIUNE

- Antioxidant
- Diaree 
- Glicemie

    INGREDIENTE

Frunzele cu lujeri ale arbustului Vaccinium myrtillus L., fam. Ericaceae, conţin :

- taninuri
- flavonoide
- ridoide
- arbutină
- mirtilină
- acizi fenil carboxilici
- crom.

Afinul este un subarbust stufos, rămuros, cu frunze mici, ovale, iar fructul este numit afină și reprezintă o bacă de culoare albastru-închisă, zemoasă, cu suc violaceu, cu gust plăcut dulce acrișor.  Înflorește în lunile mai-iunie.

Frunzele și fructele de afin conțin compuși antioxidanți ce pot preveni afecțiunile cardiovasculare sau agravarea acestora.

Pe lângă vitamina C, fructele mai conțin antocianozide, împreună cu hiperozidă și quercetrin (flavonoide).

Sinergismul acestor compuși generează efecte benefice asupra sănătății organismului.

Antioxidanții previn formarea radicalilor liberi și daunele asupra celulelor în cazul oxidării, daune ce conduc la formarea celulelor canceroase.

Antocianii ajută de asemenea la creșterea rezistenței pereților vaselor de sânge și cresc fluxul de circulare al sângelui, evitând astfel și agregarea plachetelor sanguine.

Extractul din frunză de afin protejează vasele împotriva aterosclerozei prin scăderea nivelului LDL colesterol (colesterol rău), factor major în formarea plăcilor de aterom.

Cercetări recente au demonstrat că extractele din fructe și din frunze prezintă beneficii terapeutice printre care și efectul de inhibare al histaminei de către fructele de afin, mecanism atribuit abilității crescute a afinului în vindecarea rănilor și a ulcerului gastrointestinal.

Acest mecanism se datorează unor taninuri catehice, compuși cu acțiune astringentă și antiinflamatoare.

Studii pe extractul de frunză de afin arată ca această plantă este eficientă împotriva unor germeni precum Escherichia coli și Staphylococcus aureus.

Studiile care au investigat rolul fructelor de afine în modularea celulelor imune, la adulți, au arătat că afinele au efect imunomodulator și antiinflamator, asta înseamnă că afinele stimulează în mod natural imunitatea.

    CONDITII DE PASTRARE

la loc uscat și la temperatura mediului ambient


    ADMINISTRARE

Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi între mese.

A nu se administra continuu o perioadă mai lungă de 3 luni.

Dacă aveţi în continuare nevoie de acest ceai, puteţi relua administrarea după o pauză de o lună.


    PREPARARE

Peste o linguriţă plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.


    ATENTIONARI

Nu se recomandă în constipaţie cronică şi în caz de hipersensibilitate la această plantă.


    PREZENTARE 

50 g


    PRODUCATOR 

Fares

 

Scrie un review


Suport clienti 8:00 - 17:00

0753929844 contact@vitasana.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!