BENEFICII
- contribuie la echilibrul fiziologic al glucidelor
- susţine metabolismul glucozei şi al carbohidraţilor
- prezintă proprietăți antioxidante
ACTIUNE
- Glicemie
INGREDIENTE
Frunzele de Morus alba L.
Conţin taninuri, steroli, flavonoide, acizi organici, beta-caroten, substanţe minerale.
Tradiţional, dudul este utilizat ca
analgezic, emolient, sedativ, frunzele fiind considerate antibacteriene, astringente, diaforetice, hipoglicemiante, odontalgice şi oftalmice.
Tinctura de scoarţă este utilizată pentru a calma durerile de dinţi.
Medicina românească de la începutul secolului XX folosea coaja rădăcinii de dud cu gust iute şi amar, pentru
acţiunea sa purgativă.
Din fructe se prepara sirop – Syropus Mororum, cu efect laxativ, uşor diuretic şi depurativ.
Frunza de dud conţine
taninuri, flavonoide, glicozide.
Studii recente au revelat prezenţa unei substanţe – 1-Deoxynojirimycina – inhibitoare a enzimei glicozidaza I cu rol în procesarea în organism a oligozaharidelor, fiind responsabilă astfel de
efectul hipoglicemiant al frunzei.
În produsele naturiste frunzele de dud sunt utilizate în special datorită
acţiunii hipoglicemiante fiind indicate în formele uşoare de diabet.
Frunzele de dud mai sunt utilizate şi pentru proprietăţile antioxidante.
ADMINISTRARE
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi.
PREPARARE
Se prepară infuzie din 1 linguriţă plantă la o cană cu apă.
ATENTIONARI
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
CONDITII DE PASTRARE
la loc uscat și la temperatura mediului ambient
PREZENTARE
50 g
PRODUCATOR
Fares