Fares Ceai de Fenicul , 50 g, punga, D123, Fares

7,00 Lei
Stoc Limitat

Durata de livrare: 24 - 48 Ore

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: C166 Ai nevoie de ajutor? 0753929844
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Feniculul este o plantă apreciată încă din Antichitate atât pentru gustul său plăcut, cât şi în medicină.

Cunoscut şi folosit de către egipteni, greci, romani, arabi şi chinezi din cele mai vechi timpuri, a fost menţionat frecvent şi în cărţile medicinale din Evul Mediu.

BENEFICII

- favorizează eliminarea gazelor intestinale și ajută în caz de spasme abdominale
- uşurează expectoraţia
- efect calmant asupra gâtului, faringelui și corzilor vocale
- susţine funcția excretoare a rinichilor
- susţine producerea de lapte maternal.

ACTIUNE

- Balonare 
- Digestie optimă
- Menopauză 
- Sarcină și alăptare 
- Sugari și copii mici
- Tuse iritativă

INGREDIENTE

Fructele plantei Foeniculum vulgare L., fam. Apiaceae conţin ulei volatil reprezentat în principal de anetol, flavonoide, zaharuri, substanţe minerale, ceruri, stigmasterină.

Medicina ştiinţifică românească de la începutul secolului XX, consideră că feniculul este cel mai preferabil mijloc de stimulare a secreţiei lactate.

În plus are o acţiune carminativă şi înlesneşte expectoraţia.

De asemenea, un ceai de fenicul este eficace în combaterea convulsiilor şi deci indicat în tusea măgărească (convulsivă), astm, precum şi în catarurile bronhiale cronice; în plus, stimulează apetitul şi va combate diverse tulburări stomacale.

Efectele antispasmodice, antiinflamatoare, secretomotoare şi antibacteriane ale uleiului esenţial de fenicul au fost demonstrate în studii in vitro şi în studii pe animale.

Tot studiile pe animale au demonstrat şi efectele secretolitic şi expectorant ale anetolului şi fenconei, cât şi ale infuziei din fructele de fenicul in vitro.

Activitatea estrogenică este pusă pe seama trans-anetolului.

În studii experimentale in vitro sau in vivo au mai fost evidenţiate şi alte efecte ale feniculului: hepatoprotector, hipotensiv, hipoglicemic şi anestezic local.


ADMINISTRARE

Se beau 2 – 3 căni cu ceai pe zi.

A nu se administra continuu o perioadă mai lungă de 3 luni.

Dacă aveţi în continuare nevoie de acest ceai, puteţi relua administrarea după o pauză de o lună.


PREPARARE

Peste o linguriţă de plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.


ATENTIONARI

Nu se recomandă femeilor însărcinate.

Mamele care alăptează pot consuma acest ceai.


CONTRAINDICATII

Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.

La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.


CONDITII DE PASTRARE

la loc uscat și la temperatura mediului ambient


PREZENTARE

50 g


PRODUCATOR

Fares




 

Scrie un review


Suport clienti 8:00 - 20:00

0753929844 contact@vitasana.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!