BENEFICII
- susţine rezistenţa împotriva microorganismelor cu risc pentru sănătate
- contribuie la apărarea organismului şi susţine sănătatea aparatului respirator
- susţine digestia, contribuie la funcţionarea normală a tractului intestinal
- susţine funcţionarea rinichilor şi a vezicii urinare
- prezintă efect tonic, util în caz de oboseală fizică şi mentală, ajută la întărirea organismului.
ACTIUNE
- Antioxidant
- Imunitate
- Sarcină și alăptare
- Sugari și copii mici
INGREDIENTE
Fructele arbustului Rosa canina L., fam. Rosaceae, sunt bogate în
vitamina C; mai conţin vitaminele B, E, K, P, provitamine A; pectine; acizi organici, flavonoizi, carotenoide.
Medicina ştiinţifică românească de la începutul secolului XX aprecia în deosebi la măceşe
bogăţia în vitamina C.
Ceaiului de fructe de măceş i se mai atribuia un
efect purgativ şi de combatere a stărilor inflamatorii uşoare ale intestinului; extractul fluid de măceşe era indicat pentru
combaterea pietrelor la rinichi şi ale vezicii biliare.
Se consideră că ceaiul de măceşe
înlesneşte digestia, potoleşte setea şi produce diureză, iar acţiunea diuretică are marele avantaj că, chiar la o lungă întrebuinţare nu produce nici o iritare pe rinichi sau pe băşică, ceea ce-l face foarte
indicat în bolile căilor urinare şi de rinichi.
ADMINISTRARE
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi.
A nu se administra continuu o perioadă mai lungă de 3 luni.
Dacă aveţi în continuare nevoie de acest ceai, puteţi relua administrarea după o pauză de o lună.
PREPARARE
Peste o linguriţă plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10 minute acoperit, apoi se strecoară.
ATENTIONARI
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
CONDITII DE PASTRARE
la loc uscat și la temperatura mediului ambient
PREZENTARE
50 g
PRODUCATOR
Fares