BENEFICII
- ajută la menţinerea nivelelor fiziologice de lipide şi colesterol în sânge
- ajută la menţinerea funcţionării regulate a intestinului
- susține funcția excretoare a rinichilor și funcționarea normală a vezicii urinare
- ajută la eliminarea fiziologică a excesului de lichide
- antioxidant.
ACTIUNE
- Diaree
- Glicemie
- Piele
INGREDIENTE
Frunzele arborelui Juglans regia L., fam. Juglandaceae, c
onţin tanin, ulei volatil, principii amare, juglonă, substanţe minerale, flavonoide, vitamina C.
Datorită conţinutului biochimic foarte diversificat, există multiple proprietăţi terapeutice.
Frunzele și pericarpul
sunt bogate în taninuri, ulei volatil, naftachinone, flavonoide și sunt indicate pentru efectele lor hipoglicemiante, depurative, hemostatice, antidiareice, astringente, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și antimicotice.
Fructele sunt
extrem de bogate în acizi graşi monosaturaţi (aprox. 72%), precum este acidul oleic şi o excelentă sursă de acizi graşi esenţiali de omega 3 ca acidul linoreic, acidul alfa linoreic(ALA) şi acidele arachidonice.
Introducerea regulată în meniu a nucilor ajută la reducerea colesterolului negativ şi la creşterea nivelului de colesterol pozitiv, benefic pentru organism.
ADMINISTRARE
INTERN: se beau 1-2 căni cu ceai pe zi. Uz extern: se fac băi locale sau se aplică comprese.
PREPARARE
INTERN: peste o linguriţă de plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
EXTERN : peste două linguri de plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
ATENTIONARI
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
CONDITII DE PASTRARE
la loc uscat și la temperatura mediului ambient
PREZENTARE
50 g
PRODUCATOR
Fares