BENEFICII
- contribuie la confortul pe durata menopauzei, susține echilibrul hormonal și ajută la moderarea transpirației
- ajută în caz de iritare a gâtului și a faringelui
- prezintă activitate antiseptică; susţine digestia
- are proprietăţi antioxidante.
ACTIUNE
- Digestie optimă
- Gât iritat
- Genital feminin
- Intestin iritabil
- Menopauză
- Vezică biliară
INGREDIENTE
Partea aeriană a plantei Salvia officinalis L., fam. Lamiaceae, conţine ulei volatil, având ca şi component principal
thujona; di şi triterpene, flavone, rezine, tanin, principii amare, substanţe estrogene, acizi organici.
Medicina românească de la începutul secolului XX, atribuie salviei
acţiune stimulentă generală, tonifiantă, antisudorală, anticatarală, calmantă a sistemului nervos, cardiotonică.
Medicina populară o întrebuinţa îndeosebi ca ceai, pentru toate aceste efecte ale ei, precum şi în cazuri de
stomatite şi gingivite grave cu sângerări, contra bolilor de gât, ori încă în comprese şi pentru spălarea rănilor purulente şi ulceraţiilor.
Efectele antioxidant şi antiseptic au fost demonstrate în studii in vitro, iar efectul antihiperhidrotic a fost deja demonstrat şi la oameni.
ADMINISTRARE
INTERN: Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi. A nu se administra continuu o perioadă mai lungă de 3 luni.
Dacă aveţi nevoie în continuare de acest ceai, puteţi relua administrarea după o pauză de o lună.
EXTERN: gargară.
PREPARARE
INTERN: Peste un plic se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit.
EXTERN : Peste 2-4 plicuri se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit.
ATENTIONARI
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
CONDITII DE PASTRARE
la loc uscat și la temperatura mediului ambient
PREZENTARE
50 g
PRODUCATOR
Fares