BENEFICII
- contribuie la menţinerea unei tensiuni arteriale normale
- contribuie la menţinerea nivelului normal de glucoză în sânge
- antioxidant
- creşte rezistenţa organismului
- contribuie la sănătatea tractului respirator superior.
ACTIUNE
- Colesterol
- Gât iritat
- Inimă
- Paraziți intestinali
- Respirator
- Tensiune
INGREDIENTE
Frunzele arborelui Olea europaea L.
conţin monoterpene iridoide (printre care oleuropeina), triterpene, flavonoide, chalcone, acizi fenolici, derivate cumarinice.
Frunzele de măslin au
acțiune antihipertensivă (
ajută la scăderea presiunii sângelui și îmbunătățesc funcția aparatului circulator), diuretică, emolientă, nutritivă, laxativă, hipocolesterolemiantă (îmbunătățesc echilibrul găsimilor din sânge), antioxidantă (inhibarea activității oxidazelor), antibacteriană, antivirală, antifungică.
Frunzele sunt bogate în iridoide monoterpene (6-9% oleoropină, ligustrozida, oleozida și esterul său) și fitosteroli (oleostranol, steroleozid).
Oleuropeina este în general cel mai proeminent compus fenolic din măsline și aparține grupului secoiridoidelor.
Oleuropeina are mai multe
proprietăți farmacologice, având efect antioxidant, antiinflamator, anti-aterogenic, anti-cancer, antimicrobian și antiviral, și din aceste motive, fiind disponibil comercial ca supliment alimentar.
ADMINISTRARE
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi.
PREPARARE
Peste o linguriţă plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
ATENTIONARI
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
CONDITII DE PASTRARE
la loc uscat și la temperatura mediului ambient
PREZENTARE
50 g
PRODUCATOR
Fares