Afiseaza: 1-12 din 12 produse
Filtre CAUZE
Helicobacter Pylori este o bacterie care este prezenta in mediul inconjurator afectand in special tarile mai putin dezvoltate in proportie de 90%. Este localizata la nivelul mucoasei gastrice, fiind o bacterie patogena.
Cei infectati cu aceasta bacterie sunt predispusi sa dezvolte si alte afectiuni si complicatii precum : leziunile duodenale si gastrice, inflamatia mucoasei gastrice, gastrite cronice sau atrofice, cancer gastric sau limfatic.
Cauza principala a infectarii este igiena care de cele mai multe ori este deficitara (maini nespalate, consum de alimente care au fost infestate ,alimente consumate fara a fi fierte ori spalate) .
In randul populatiei sarace, rata de infectie este mult mai mare, cat si in tatile in curs de dezvoltare si intre detinuti.
Iata cateva dintre remediile naturiste ce va pot fi de folosit in lupta pentru eradicarea acestei bacterii :
REMEDII NATURISTE
Cura cu propolis
Se iau 40 de picaturi de tinctura de propolis (30%) de 2 ori pe zi , dimineata si seara inainte de a manca, cu aprox. 30 de minute inainte de masa. Puneti picaturile intr-un decilitru de lapte cald si beti pe stomacul gol.
Tinctura de propolis se pregateste astfel : la 100 de grame de alcool (80-90 de grade) se adauga 30 de grame de propolis taiat in bucati mici precum boabele de propolis. Propolisul amestecat cu alcool se va pune intr-un vas ce se va incalzi la 30-40 de grame Celsius si se va amesteca bine.
Repetati aceasta procedura intr-o saptamana de 6-7 ori. Lasati la macerat inca 5-7 zile, apoi separati lichidul de depuneri. In final strecurati ce a ramas folosind un tifon dublu. Aceasta reteta se poate prepara si din 90-180 de grame de propolis.
Cura cu boabe de ienupar
Aceasta cura va dura 23 de zile, iar pentru tratamentul coplet veti avea nevoie de 213 boabe de ienupar. .
Ziua 1 - 4 boabe
Ziua 2 - 5 boabe.
Apoi veti creste cantitatea in mod progresiv pana in Ziua 12 cand veti luat 15 boabe.
Din ziua 13, veti scadea cate o boaba zilnic pana la sfarsitul curei (veti ajunge din nou la 4 boabe).
Inainte sa le inghititi, mestecati foarte bine aceste boabe.
Cura cu pelin
Puneti la macerat timp de 24 de ore, 30 de grame de frunze de pelin uscatein 60 de mililitri de alcool de 60 de grade, iar apoi adaugati 100 de mililitri de vin alb.
Asteptati 10 zile, iar apoi strecurati si beti cate 10 mililitri pe zi, dimineata, pe stomacul gol.
Ceaiuri, extracte, uleiuri
Infuzie de Galbenele
Puneti 2 lingurite de flori uscate la 250 de mililitri de apa clocotita si lasati la infuzat timp de 15-20 de minute. Consumati inainte de mesele principale, inghitind rar.
Macerat la rece din Obligeana
2-3 lingurite de radacini uscate se vor pune la macerat timp de 12 ore in 500 de mililitri de apa rece. A doua zi strecurati si incalziti usor. Consumati cate jumatate de pahar, cu 20 de minute inainte de mese, asigurand stimularea digestiei si calmarea durerilor.
Pulberea de radacina se va lua pe stomacul gol jumatate de lingurita de 4 ori pe zi. Aceasta are un efect antibiotic reusind sa inhibe dezvoltarea bacteriei, fiind de asemenea si un calmant gastric.
Decoct de Tataneasa
Se va face un decoct din radacini maruntite si uscate. Veti bea 2-3 cani pe zi inainte de mese. Acesta are efect cicatrizant si antiinflamator, ce actioneaza in vindecarea completa a perforatiilor si refacerea mucoasei gastrice cu rapiditate.
Decoct din scoarta maruntita de Salcam si Stejar
Veti bea cate 2-3 cani pe zi.
Infuzie din pulbere de radacina de Lemn Dulce
Se va amesteca cu flori de musetel si se va consuma intr-o cura de 1-2 luni (toamna si primavara).
Au efect antiinflamator si cicatrizant. Pentru persoanele hipertensive si femeile gravide exista restrictii privind dozarea si durata a tratamentului.
Alte infuzii recomandate
Infuzia de Hamei
Ajuta la calmarea durerilor stomacale si la diminuarea secretiei in exces de acid gastric
Infuzia de Tei
Ajuta la diminuarea spasmelor tomacate
Infuzia de Busuioc
Elimina focarele putrede si fermentatiile
Infuzia de Turita-Mare
Ajuta la accelerarea tranzitului, stimuland pofta de mancare si vindecand ulcerul .
Infuzia de Frasin
Recomandata a fi bauta dupa mesele principale.
Alte remedii recomandate :
Amestecuri de plante
Cate o lingurita de sunatoare, galbenele, coriandru, musetel, obligeana, tataneasa, coada-soricelului, menta, hamei si chimion au actiuni antiinflamatoare, cicatrizante, antiacide, astringente, calmante, antihemoragice si ajuta la normalizarea tranzitului alimentare.
Arahidele
30 de grame, se zdrobesc si se amesteca cu 10 mililitri de lapte si cu 5 mililitri de smantana. Atunci ccand sunt consumate de 2-3 ori pe zi, au rolul unei pelicule uleioase, ce protejeaza peretele stomacului si neutralizeaza acidul clorhidric.
Ulei de galbenele, sunatoare si menta
Luati cate o lingurita dimineata si seara din amestecul de ulei de galbenele, sunatoare si menta. Se administreaza timp de 20 de zile, cu 30 de minute inainte de mese.
In cazul in care exista ulceratii ale stomacului ce sunt provocate de aceasta bacterie se recomanda si apiterapie : cure cu polen (2 lingurite de 2 ori pe zi, inainte de mese), cate 2 grame de propolis pe zi ori tinctura de propolis 20% din cate veti lua 20 de picaturi in 6 linguri de ceai, apa sau lapte cald. Acestea se iau de 2 ori pe zi, dimineata pe stomacul gol si seara.
Tratamente Externe
Cataplasme
Aplicati pe zona epigastrica terci de coada calului si tataneasa sau cu frunze de varza. Inainte de a aplica cataplasma, se recomanda ungerea zonei cu ulei sau cu unguent de galbenele.
Alte recomandari
Pentru eliminarea acestei bacterii din organism este necesara si respectarea anumitor recomandari precum : adoptarea unui regim alimentar, a unui stil de viata sanatos si respectarea unui program adecvat de odihna.
Alimentatie
In fazele in care durerea apare, se recomanda un regim de 2-3 zile, in care bolnavul va consuma 200 ml de lapte dulce. Acesta va ajuta la neutralizarea acidului clorhidric si va opri secretia gastrica. Veti amesteca laptele, in parti egale cu ceia de tei, musetel sau galbenele. Se pot adauga si cateva picaturi de suc de lamaie.
Pe masura ce durerile sunt mai suportabile, se pot introduce in alimentatie biscuiti moi, paine uscata si prajita (cam 400 gr), albusuri de oua crude, ce au fost batute cu mixerul ca si spuma, supe de orez strecurate.
Dupa ce dispar simptomele de boala puteti consuma supe calde de legume (salata, varza, marar, tomate), pireuri pasate din cartofi, legume, gris, orez, soteuri, frisca, budinci, sufleuri, la care veti adauga ulei crud sau unt proaspat.
Veti trece, mai apoi, treptat la urda, cas nesarat, telemea nesarata, mamaliga prajita, branza proaspata de vaci, oua fierte moi, fulgi de ovaz, omleta in aburi, cartofi fierti sau ccopti, pe care ii veti zdrobi si amesteca cu morcov ras si lapte acru.
In aceasta faza puteti incepe consumul de carne: vitel sau pasare, fara grasime, pe care o veti prepara prin inabusire, fierbere sau perisoare fierte la aburi. Adaugati mai apoi peste slab, alb (salau, stiuca, biban, pastrav) preparat numai rasol.
Veti consuma legume fragede ce au celuloza moale (spanac, salata verde, dovlecei, morcov, conopida, pasti de fasole). Puteti consuma branzoaice, orez cu lapte, creme de vanilie, prajituri cu mere dulci.
Alimentatia are un rol foarte important, deoarece scopul este crutarea duodenului si a mucoasei stomacului, acestea avand rol de pansament gastric.
Regimul prescris de medic trebuie tinut luni de zile pentru a se asigura o vindecare completa si pentru eliminarea durerilor. In general se recomanda 4-6 mese mici, egale ca si cantitate, iar cina sa aiba loc inainte de ora 20. Mancati incet, mestecand bine si fara sa beti lichide in timpul mesei. Este bine sa evitati discutiile tensionate si sa aveti parte de o ambianta placuta, in liniste.
Se recomanda consumul urmatoarelor alimente:
Se recomanda evitarea urmatoarelor alimente:
De asemenea, se recomanda excluderea consumului de :
Dulciurile si zaharul
Acestea favorizeaza dezvoltarea acestei bacterii in stomac, de aceea este recomandat sa fie eliminate din alimentatie in mod complet. Pe langa aceasta, se vor mai evita si alimente precum bomboanele, inghetata, dulceata, ciocolata si gemul.
Apa
Un aspect foarte important in lupta cu aceasta bacterie o constituie apa care consumata din surse necorespunzatoare poate avea o influenta negativa asupra starii de sanatate a pacientului. S-a demonstrat ca apele de suprafata (cele cu care se alimenteaza zonele urbane, fiind poluate chimic ori aditivate cu clor) sunt foarte nocive pentru stomac.
Este recomandat sa se consume ape minerale alcaline care sunt bogate in magneziu si calciu, care un continut redus de dioxid de carbon ori sunt degazeificate, fiind considerate un real ajutor in bolile de stomac.
Stil de viata
Se recomanda evitarea starilor emotionale intense, a suprasolicitarilor nervoase si a incordarilor tensionate si nervoase. Scopul este acela de a cruta scoarta cerebrala, si deci, sistemul nervos.
Evitati stresul, eforturile intelectuale si fizice. Se recomanda plimbarile de dimineata, sporturile in aer liber, gimnastica medicala, vizionarea de filme, cititul sau ascultatul muzicii.
Somn si odihna
Respectati somnul zilnic ! Acesta trebuie sa aiba loc timp de minim 8 ore, timp de minim o luna. Se recomanda de asemenea ca dupa fiecare masa sa stati in pozitie culcata timp de 30-60 de minute.
Comparare
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!