Afiseaza: 1-13 din 13 produse
Filtre
Este o afectiune la nivelul plamanilor caracterizata printr-o inflamare a unui segment pulmonar sau a unui lob, cauzata de iritanti chimici, virusi si bacterii.
In cazul acestei afectiuni, sacii de aer sunt umpluti de puroi si de alte lichide.
De cele mai multe ori aceasta afecteaza persoanele indiferent de varsta , copiii si varstnicii avand un grad mai ridicat de imbolnavire .
Structura articol: Cum Se Depisteaza Pneumonia ? , Ce Este Pneumonia Interstitiala ? ,Ce Este Pneumonia Virala ?, Simptome Pneumonie, Pneumonie Cauze, In Cat Timp Se Vindeca Pneumonia, Tratament Pneumonie, Leacuri Batranesti Pentru Pneumonie, Pneumonie Tratament Naturist .
In cazul in care prezentati simptome precum febra, frisoane , tuse, se va contacta medicul specialist.
Diagnosticul se pune, de obicei, tinandu-se cont de stadiul bolii si de anotimp. Se tine cont de simptome, iar medicul specialist va cere investigatii suplimentare precum :
Este o afectiune care apare in urma inflamarii si a ingrosarii tesuturilor de la nivelul plamanilor, fapt care duce la o functionare necorespunzatoare a acestora.
De asemenea, aceasta boala poate afecta:
Cel mai frecvent simptom, in cazul acestei afectiuni, este o faptul ca pacientii nu mai pot respira si tusesc sec.
Alte simptome includ:
De cele mai multe ori in decurs de cateva ore de la aparitia simptomelor se va observa o tuse care produce mucus in cantitati mici .
Aceasta afectiune se caracterizeaza prin :
De cele mai multe ori persoanele care sufera de aceasta afectiune prezinta urmatoarele simptome:
Este cauzata de infectarea cu o bacterie , de obicei aceasta fiind streptococcus pneumoniae. Aceasta afectiune poate fi produsa si de unele ciuperci sau virusi.
In cazul acestei afectiuni, medicul va prescrie tratamentul corespunzator , acesta putand sa difere in functie de varsta si istoricul medical.
Cu toate acestea, dupa prima saptamana de tratament, febra va disparea in totalitate. Mai apoi, dupa 4 saptamani, productia de mucus si problemele de respiratie insotite de durere localizata la nivelul toracelui vor disparea.
Dupa circa 6 saptamani, o sa dispara problemele de respiratie, inclusiv tusea.
Dupa aproximativ 3 luni vor disparea in totalitate simptomele , iar in unele cazuri este posibil ca senzatia de oboseala sa persiste.
Dupa 6 luni, pacientul nu mai prezinta niciun simptom caracteristic bolii , vindecarea fiind completa.
Medicul specialist va recomanda un tratament tinand cont de :
In unele situatii, afectiunea poate fi tratata de catre pacient acasa, fara a fi nevoie de spitalizare.
In plus, pacientul va adopta o dieta corespunzatoare, avand perioade de odihna adecvate cat si o hidratare corespunzatoare.
Printre remediile binecunoscute in tratarea bolii, putem mentiona :
Fitoterapie
Uz Intern
Decocturile sau infuziile , administrate in amestecuri sau separat din tei, flori de soc, lumanarica, nalba mare, ciubotica cucului, cimbrisor, salvie, podbal, patlagina, herba de isop , catina, anason, fructe de maces. troscot si radacini de tataneasa, ce au actiuni antibacteriene si emoliente.
Luati zilnic 3 linguri de vin alb, ce il diluati cu apa fierbinte si macerati cu radacina de tataneasa.
Administrati cate 25 de picaturi de ulei de pin de 2-3 ori pe zi, cu 20-30 de minute inainte de manca, timp de 2-3 saptamani.
In perioada de convalescenta, sunt recomandate ceaiurile vitaminizante, caldute, cu catina, macese, tei, roinita, ciubotica cucului, indulcite folosind miere de albine.
Uz Extern
Faceti frectii pe spate si pe piept cu solutie alcoolica de lavanda si menta sau ulei de sunatoare, atunci cand bolnavul are febra.
Faceti impachetari pe spate si pe piept cu podbal, extract de coada calului, patlagina, comprese cu bittez suedez, cataplasme cu seminte fierte de in (4 sedinte/zi) sau faina de mustar negru. Aplicati zilnic pe piept.
Folositi cataplasme cu branza proaspata, ce o aplicati in 4 reprize/zi timp de 20 de minute.
Dupa ce febra dispare, faceti bai cu cimbrisor sau mustar negru (puneti 100-200 de grame de seminte intr-un saculet de tifon, scufundati in apa calda, cu 5 minute inainte de a face baie - maxim 20 minute veti sta in vana). Atunci cand iesiti din vana, nu stergeti corpul, imbracati-va intr-un halat gros si puneti-va asa in pat, ca sa transpirati abundent.
Ceaiuri
Pentru tratarea acestei boli, puteti prepara urmatoarele ceaiuri :
De altfel, gargara cu apa calda in care se dizolva sare, poate fi utila in tratarea bolii, acestea calmand iritatia prezenta in gat si ajutand la curatarea mucusului prezent la nivelul gatului.
Un alt remediu care ajuta pacientul sa respire mai usor si mai bine sunt inhalatiile cu aer cald. Acestea ajuta la dilatarea cailor respiratorii. Inhalatiile se pot face cu aburi, de la o oala cu apa fierbinte sau in baie, atunci cand umpli cada cu apa fierbinte. Puteti, de asemenea, folosi uleiuri esentiale de pin, brad, salvie, eucalipt si cimbrisor.
Puteti, de asemenea, face o baie cu apa calduta. Aceasta va va ajuta sa scadeti temperatura corporala atunci cand aveti febra. Este foarte important sa va hidratati corespunzator, consumand cat mai multe lichide : supe, apa si ceaiuri.
Un remediu util poate fi si uleiul esential de oregano datorita proprietatilor sale antifungice, antibacteriene , antivirale, care ajuta la tratarea afectiunii .
Va recomandam sa folositi remediile naturiste doar cu acordul medicului, in completarea tratamentului prescris. Astfel veti evita complicatiile ce ar putea aparea.
Alte recomandari:
Evitati deshidratarea in cazul in care aveti febra si ajutati plamanii la eliminarea mucusului hidratandu-va cu minim 8 pahare de apa pe zi.
Repaus la pat - Odihniti-va! In cazul afectiunilor pulmonare, pacientul oboseste mai usor si mai repede, iar somnul este foarte important. Inveliti bine pacientul, intr-o camera aerisita si incalzita si respectati cu strictete normele de igiena.
Renuntati definitiv la fumat!
Izolati bolnavul, la domiciliu sau la spital, mai ales in cazul in care boala este bacteriana, astfel incat alte persoane sa nu se contamineze.
Adoptati o dieta echilibrata si sanatoasa pentru a mentine organismul puternic. Consumati sucuri de fructe, supe calme, salate din legume proaspete si fructe bogate in minerale si vitamine precum : portocalele, lamile, coacazele negre, afinele si grepfruiturile.
Alte remedii folosite in tratarea acestei afectiuni:
Hidroterapie
Unul dintre tratamentele de ajutor impotriva afectiunilor cailor respiratorii este hidroterapia. Se vor putea obtine rezultate rapide aplicand alternativ rece si cald pe zona bronhiilor.
(Remedii naturiste publicate in Leacuri de Sanatate , Formula AS)
Se vor pune 2 sticlute de tinctura de echinacea intr-un borcan de 800 de grame. Dupa aceea se adauga 200 grame de polen de albine (se va sfarma bine) si sucul de la 2 lamai filtrat.
Se va acoperi vasul sau se va inchide timp de 2 ore. Dupa aceea se va umple borcanul cu miere si se pastreaza la rece bine inchis.
Mod de administrare :
Adulti - Se ia o lingura de 3 ori pe zi cu 15-30 de minute inaintea meselor.
In cazul copiilor, se administreaza o lingurita de 3 ori pe zi.
Contraindicatii
Este indicat sa se consume cu moderatie de catre persoanele care sufera de diabet datorita continutului de miere.
Miere cu menta
Se amesteca 1 kg de miere cu 300 de grame de frunze de menta care au fost taiate marunt.
Se administreaza de 3 ori pe zi cate o lingura cu aprox. 20 minute inainte de masa.
(Remedii naturiste publicate in Leacuri din Farfurie , Formula AS)
Nucsoara
Se va pisa o nucsoara cu 20 de grame de piper si 50 de grame de seminte de in, amestecandu-se cu 200 de grame de miere. Se administreaza o lingurita dimineata, inainte de masa.
Usturoi
Se amesteca 1 catel de usturoi pisat cu o ceasca de miere, se administreaza de 4 ori pe zi o lingurita dupa masa.
Smochine
Se amesteca 50 de grame intr-un litru de apa. Se beau 3 cesti. Se mai pot inlocui cu 1 decoct din 10 smochine fierte adaugate in lapte. Se filtreaza lichidul.
Comparare
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!