Conține un raport optim de uleiuri esențiale care se recomandă în cazul disconfortului abdominal cauzat de excesul gazelor intestinale
Reglează procesele de fermentație care conduc la formarea gazelor intestinale
Prin acțiunea antispastică și carminativă favorizează eliminarea gazelor intestinale și a colicilor abdominale
Cardamomul susţine digestia şi ajută la păstrarea sănătăţii tractului digestiv
Facilitează digestia, ajută la digerarea toxinelor şi la menţinerea unei balanţe normale de gaze în intestin şi contribuie la confortul digestiv
Menta susţine digestia, are un efect spasmolitic şi ajută în caz de flatulenţă şi spasme intestinale, contribuind la funcţionarea normală a tractului intestinal
Feniculul ajută în caz de flatulenţă şi spasme intestinale, susţine digestia şi apetitul şi sănătatea tractului digestiv
Coada şoricelului facilitează digestia şi contribuie la confortul digestiv
Roiniţa şi ghimbirul susţin digestia şi contribuie la funcţionarea normală a tractului intestinal
Scorţişoara ajută la menţinerea unui nivel corespunzător de gaze stomacale şi a confortului stomacului.
BENEFICII
- Reduce balonarea și flatulența
- Antispatic
- Susţine și facilitează digestia
- Din uleiuri esențiale cu efect rapid și intens
ACTIUNE
- Balonare
- Digestie optimă
INGREDIENTE
- ulei vegetal de floarea soarelui 162 mg
-ulei esenţial de cardamom (Cardamomi aetheroleum) 18,9 mg
-ulei esenţial de coriandru (Coriandri aetheroleum) 18,9 mg
-ulei esenţial de mentă (Menthae aetheroleum) 18,9 mg
-ulei esenţial de fenicul (Foeniculi aetheroleum) 13,5 mg
-ulei esenţial de coada şoricelului (Millefolii aetheroleum) 13,5 mg
-ulei esenţial de roiniţă (Melissae aetheroleum) 8,1 mg
-extract de ghimbir (Zingiberis rhizoma) standardizat în min. 15% gingeroli 8,1 mg
-ulei esenţial de scorţişoară (Cinnamomi aetheroleum) 8,1 mg
Fructele de cardamom au fost descrise prima dată de către Dioscorides şi Plinius.
Un remediu denumit Cardamom este menţionat de către Hippocrates, Theophrastus şi Dioscorides, primul dintre aceştia utilizându-l în medicină.
Acestea au fost consumate ca şi condiment în principal în părţile din sudul Europei.
Efectele sale sunt cele ale plantelor aromatice, foarte agreabile şi reconfortante şi sunt folosite atât pentru aromă, cât şi pentru proprietăţile înviorătoare şi întăritoare.
Coriandrul este o plantă indigenă din Europa de Sud şi Orient, cunoscută din cele mai vechi timpuri pentru utilizarea medicală şi în gastronomie, menţionată în papirusul Ebers (1550 î.Hr.).
Conform Galenoterapiei lui Marin Popescu, Dr., 1943, „nu se poate contesta acţiunea sa tonifiantă asupra stomacului, proprietatea carminativă […] şi calitatea de a fi uşor stimulant digestiv”.
Menta era cunoscută de daci sub numele de mantia, mentiă, mintă.
Calităţile curative ale mentei sunt menţionate şi în lucrările medicilor antici precum Hippocrates şi Paracelsus.
În zilele noastre o cunoaştem pentru calităţile digestive, reconfortante, aroma plăcută ce aduce o notă de prospeţime.
Feniculul era cunoscut de vechii egipteni, arabi şi chinezi. Este o plantă perenă nativă în bazinul Mediteranean, în prezent mult cultivată în ţările europene.
Este utilizată pe scară largă în medicina tradiţională arabă.
Coada şoricelului a apărut menţionată în cărţile farmaceutice medievale. În India este un valoros remediu din timpuri îndepărtate.
Este apreciată pentru că facilitează digestia şi contribuie la funcţionarea normală a tractului intestinal.
Astăzi ştim că
roiniţa este o plantă consacrată, cărţile, tratatele şi farmacopeile documentând îndelungata utilizare tradiţională a acesteia, precum şi efectului liniştitor general asupra organismului, fiind benefică pentru o digestie relaxată şi o stare generală destinsă.
Ghimbirul este un vechi condiment indian, care a fost cultivat din antichitate atât de către indieni, cât şi de către chinezi.
Scorţişoara conţine un ulei esenţial bogat în aldehidă trans-cinamică şi eugenol, care este folosit de multă vreme în sistemul Ayurvedic, printre altele pentru efectul său tonic, stomahic.
ADMINISTRARE
COPII 7-14 ani: câte 1 capsulă pe zi.
COPII de peste 14 ani și adulţi: câte o capsulă de 2-3 ori pe zi.
Se administrează la nevoie.
Administrarea zilnică se poate face până la 2 săptămâni, după care este necesară o pauză de 2 săptămâni.
ATENŢIONĂRI
Nu se recomandă în caz de ulcer gastro-duodenal, gastrită acută, hiperaciditate, reflux gastroesofagian, copiilor sub 7 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
SARCINĂ ŞI ALĂPTARE
Nu se recomandă femeilor însărcinate datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine.
Nu se recomandă mamelor care alăptează datorită faptului că substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul acestuia.
EFECTE SECUNDARE ŞI INTERACŢIUNI
La dozele recomandate nu au fost semnalate interacţiuni şi efecte secundare.
Supliment alimentar. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască o dietă variată, echilibrată şi un stil de viaţă sănătos.
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor.
Condiții de păstrare: la loc uscat și la temperatura mediului ambient
PREZENTARE
15 capsule moi
PRODUCATOR
Fares