Tratament Naturist Diabet & Remedii

Afiseaza: 1-21 din 21 produse

 Filtre

Ce Inseamna Diabet ?
 

Este o afectiune cauzata de functionalitatea necorespunzatoare a pancreasului, acesta producand insuficienta insulina sau chiar deloc .


Structura articol: Cand Se Pune Diagnosticul ? , Cum Se Manifesta Crizele? , De Ce Slabesti Cand Ai Diabet ? , Cat Se Poate Trai Cu Diabet ? , Simptome Diabet , Simptome Diabet Tip 1 , Simptome Diabet Tip 2 , Analize Diabet , Cauze , Alimente Permise In Diabet , Ce Ai Voie Sa Mananci Cand Ai Diabet ? , Fructe Permise In Diabet , Alimente Interzise In Diabet , Tratament Diabet , Tratament Naturist Diabet .
 

Cand Se Pune Diagnosticul ?
 

In momentul in care se inregistreaza valori crescute in mod repetat ale glicemiei (peste 115 mg/dl- aceasta fiind valoarea maxima normala) .

 

Cum Se Manifesta Crizele?
 

Crizele se manifesta prin :
 

       - soc insulinic
       - cetoacidoza diabetica
       - hiperglicemia.


Cauzele aparitiei socului insulinic pot fi :
 

       - efortul fizic sustinut sau mai indelungat decat de obicei
       - medicatia neadaptata la nivelul glicemiei
       - o masa omisa.


Cauzele cetoacidozei diabetice pot fi :
 

       - omisiunea unei doze de insulina;
       - administrarea unei doze prea mici de insulina;
       - o afectiune pulmonara.


Cauzele aparitiei hiperglicemiei pot fi :
 

       - deshidratarea;
       - pierderea cunostiintei.

 

De Ce Slabesti Cand Ai Diabet ?


Din cauza faptului ca pancreasul nu produce insulina atat cat ar trebui, nu se reuseste neutralizarea “zaharului” din sange, iar glicemia este mare.
 

Organismul nu mai reuseste sa fabrice energie din glucoza, asa ca incearca sa consume din propriile grasimi. In acest fel, bolnavul incepe sa piarda din kilograme.

 

Cat Se Poate Trai Cu Diabet ?


Este esentiala urmarea tuturor indicatiilor medicului, implicit a regimului si a medicatiei. In acest fel, reduci riscul de a aparea complicatii, deoarece acestea duc la moarte.

 

  Simptome Diabet

 

Simptome Diabet Tip 1


       - scaderea in greutate;
       - senzatie continua de sete;
       - urinari dese;
       - senzatie de foame;
       - oboseala ;
       - vedere incetosata.

 

Simptome Diabet Tip 2


      - foame accentuata;
      - vederea incetosata;
      - oboseala;
      - scaderea in greutate;
      - sete continua si urinari dese;
      - ranile se vindeca greu
      - unele zone ale pielii se pigmenteaza.

 

  Analize Diabet

 

Ce analize se fac ?
 

Se va recolta sange si se vor face urmatoarele analize de laborator:
 

      - glicemie;
      - glicozurie.


Mai mult de atat, se poate face un test oral de toleranta la glucoza.
 

Acesta se face dimineata pe stomacul gol, si dupa micul dejun si se obse
rva cum evolueaza starea persoanei.

 

  Cauze


Daca cineva din familie a avut sau are, trebuie sa stii ca aceasta afectiune poate fi ereditara.
 

Exista cativa factori care influenteaza aparitia unei astfel de boli, precum :
 

       - sedentarismul;
       - fumatul;
       - stresul;
       - alcoolul consumat in exces;
       - obezitatea.

 

  Alimente Permise In Diabet


Ce Ai Voie Sa Mananci Cand Ai Diabet ?

 

Fructe Permise In Diabet


        - pere
        - mere
        - papaya
        - avocado
        - capsuni
        - portocale
        - pepene verde
        - prune crude
        - pepene galben
        - fructe de padure
        - migdale
        - nuci


Legume permise 

        - 
broccoli
        - dovlecei
        - morcovi
        - ceapa
        - usturoi verde
        - marar
        - oregano
        - menta
        - busuioc
        - rozmarin
        - patrunjel
        - naut
        - linte
        - fasole
        - andive
        - chives.
 

Carne
 

       -  peste
       -  carne de curcan
       -  carne de pui
       -  fructe de mare


Lactate
 

        - urda
        - ricotta
        - mozzarella slaba
        - kefir
        - iaurt
        - sana
        - lapte
        - cas slab


Carbohidrati
 

       - cereale integrale, indulcite
       - musli integral
       - orez salbatic
       - orez brun
       - orez rosu
       - orez integral
       - faina de orez
       - tarate din faina integrala
       - paine integrala
       - paine de secara


Va recomandam sa va adresati medicului nutritionist pentru crearea unei diete personalizate adecvate, ce se va face in functie de istoricul dvs, in functie de medicamentele administrate si in urma altor afectiuni de care suferiti.
 

Alimente Interzise In Diabet


         - zaharul brun, alb, fructoza, mierea , siropurile
         - covrigei, chips-uri, saratele, napolitane, floricele, pufuleti, snacksuri, orice fel de biscuiti
         - fructe confiate sau uscate precum : caisele, merisorul, goji, smochinele, curmalele, prunele
         - ciocolata, rahat, prajiturile, halvaua, nutella, nuga, inghetata, crema
         - placintele, strudelele, gogosile, tartele, merdenelele, foietaje, crochetele
         - iaurturile cu fructe, serbetul, pelteaua, dulceata, sucurile, fresh-urile de fructe
         - bauturile alcoolice

 

  Tratament Diabet


Aceasta afectiune nu se vindeca, persoana in cauza primind de la medicul specialist indicatii clare tinand cont de tipul de afectiune, atat regimul, cat si tratamentul corespunzator.
 

Pentru stabilirea unui diagnostic clar si a unui tratament, persoana in cauza poate sa apeleze la un medic internist, endocrinolog sau generalist .

 

  Tratament Naturist Diabet

 

In functie de tipul de afectiune, se pot utiliza diferite plante sau remedii naturiste printre care : utilizarea de tincturi, infuzii, decocturi si ceaiuri.
 

Remedii naturiste
 

- Tratament homeopat
- Tratament fitoterapeutic
- Reflexoterapie
- Acupunctura
- Electroacupunctura

 

  Ceai 
 

Cateva dintre optiunile pe care le aveti pentru normalizarea nivelului de zahar din sange sunt: infuzia de dud, decoctul de afin, decoctul de teci de fasole, ceaiul de papadie, ceaiul de urzica, ceaiul din frunze de nuc, ceaiul de cicoare, ceaiul de urzica si ceaiul de anghinare.
 

Iata cum se prepara acestea:
 

Infuzie - Dud
 

Se pune o lingurita de frunze de dud la 250 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat 10 minute, si se beau 3 cani pe zi, timp de aproximativ 2 luni.
 

Decoct - Teci de fasole
 

Se pune o lingura la aproximativ 250 de ml de apa. Se lasa sa fiarba 10 minute , se strecoara si se vor consuma 3 cani pe zi timp de aproximativ 2 luni .
 

Decoct - Afin
 

Se pune o lingurita de fructe la aproximativ 250 de ml de apa. Se lasa sa fiarba 10 minute , se strecoara si se vor consuma 3 cani pe zi timp de aproximativ 2 luni .
 

( Recomandat in Bolile Secolului Vol. III , autor Dr. Cristina Balanescu)
 

Ceai din frunze de nuc
 

Se pune intr-o cana de apa clocotita, o lingura de frunza uscata. Lasati la infuzat timp de 10-15 minute. Beti 2 ani de ceai pe zi.
 

Ceai de papadie
 

Se pune in 250 gr. de apa clocotita, o lingurita de planta maruntita. Lasati amestecul la infuzat 10 minute. Se recomanda 3 cani de ceai pe zi.
 

Ceai de urzica
 

Puneti o lingura de frunze uscate intr-o cana de apa clocotita. Lasati la infuzat 15 minute apoi strecutari. Beti 2-3 ceaiuri pe zi.
 

Ceai de cicoare
 

Se pun 2 linguri de radacina uscata, intr-un litru de apa clocotita. Se recomanda o cana de ceai dupa fiecare masa.
 

Ceai 
 

Este un amestec de frunze de afin cu ramurele, iarba de menta, frunze de dud, frunze de nuc, teci de fasole si papadie. Se pun in 250 ml de apa clocotita, 2 grame din acest amestec. Administrati pana la 3 cani pe zi.
 

Ceai de anghinare
 

Preparati infuzia intr-o cana de apa clocotita in care puneti o lingura de planta uscati. Beti de 2 ori pe zi, timp de o luna.
 

Tinctura 
 

Unul dintre cele mai cunoscute remedii naturiste este propolisul. Este cunoscut datorita proprietatilor antibacteriene si imunostimulatoare, iar in cazul acestei afectiuni are efecte benefice ajutand la reglarea nivelului de zahar din sange .
 

Tinctura de propolis
 

Se pun 20 de picaturi de tinctura de propolis in 100 ml apa. Se face gargara de 2-3 ori in fiecare zi atata timp cat este nevoie.
 

Indiferent ce remediu naturist doriti sa utilizati acesta trebuie adaptat in functie de persoana , istoric medical, recomandat fiind pe toata aceasta perioada supravegherea unui medic specialist.
 

Remedii Naturiste recomandate in Leacuri din farfurie, volumul 1 , Biblioteca Formula AS
 

Afine
 

Se prepara o infuzie din frunze de afin cu o lingurita de frunze oparite in 250 ml apa clocotita. Se vor lasa 20 minute dupa care se strecoara. Se consuma 3 cani de ceai pe zi cu 15 zile pauza intre ele in cure de cate o luna. Acestea au proprietatea de a scadea nivelul zaharului din sange, fiind in mai eficiente in combinatie cu frunze de fagi.
 

Alune
 

Este indicat sa fie consumate constant , sub forma de supliment, se va administra o lingurita de ulei de alune, dimineata pe stomacul gol, timp de 2 ori pe saptamana.
 

Capsuni
 

Se vor consuma 250 grame de capsuni proaspete pe zi.
 

Dude
 

  1. Dupa stoarcerea sucului, pulpa ramasa, se usuca si se rasneste, dupa care se pune iarasi la uscat. Din aprox. 5 kg de pulpa proaspata, se va obtine 1 kg de pulbere uscata. Se va prepara o infuzie din 200 ml apa fierbinte, impreuna cu o lingurita de pulbere. Se va consuma nestrecurat in timpul unei zile, iar in cazurile mai grave, pana la 1 litru zilnic.
 

2. Se va prepara o infuzie din 2 linguri de frunze maruntite si uscate, oparite cu o cana de apa. Lasati la infuzat timp de 15 minute, dupa care consumati 3 cani pe zi, dupa mesele principale. In timpul tratamentului, se va controla regulat nivelul glicemiei.
 

Lamaie
 

Daca nu sunt contraindicatii, persoana in cauza poate sa tina o cura de 5-8 lamai pe zi, timp de 8 zile pe luna. Dimineata se va bea sucul de la 2 lamai, iar la pranz, inainte cu o ora de a lua masa se va bea sucul de la 4 lamai, iar seara , cu 1 ora inainte de a lua cina, se va bea sucul de la 2 lamai.
 

Mure
 

Frunzele de mure de gradina sunt cunoscute pentru proprietatile lor. Se vor prepara infuzii din 10 grame de frunze puse intr-o cana mare de apa clocotita. Se consuma inaintea meselor.
 

Nuci
 

O cana de apa clocotita, se toarna peste 4 linguri de frunze uscate si maruntite. Se vor lasa 15 minute dupa care se strecoara si se consuma 3 linguri pe zi.
 

Pere
 

Intr-un litru de vin fiert, se va pune 100 gr. scoarta de par pisata, lasand sa macereze timp de 10 zile. Se va filtra printr-un tifon, dupa care se vor consuma 3 paharele la o distanta mai mare de mese.
 

Portocale
 

In 100 ml alcool de 75 grade, se vor pune 40 de grame de coaja uscata de portocala pisata la macerat. Se strecoara si se iau 8-10 picaturi de 3 ori pe zi cu suc de lamaie sau putina apa.
 

Ardei Iuti
 

3-5 grame de ardei iute consumat in timpul unei mese va reduce secretia excesiva de insulina de la sfarsitul acesteia.
 

Anghinarea
 

Intr-un litru de apa se vor pune 50 grame de frunze uscate de anghinare. Nu se va indulci lichidul. Se consuma o cana inaintea meselor principale.
 

Cartoful
 

Timp de o luna consumati de 3 ori pe zi o jumatate de pahar de suc de cartof asezonat cu suc de lamaie intr-o cantitate mai mica pentru a atenua gustul
 

Ceapa
 

Se recomanda consumul regulat de ceapa aceasta avand actiuni asupra pancreasului. Se consuma de 3 ori pe zi timp de o saptamana, ceapa gatita sau cruda sub toate formele posibile. O data la 2 luni se repeta aceasta cura.
 

Dovleacul
 

Se iau 30 grame de seminte de dovleac si se fierb 10 minute la foc foarte mic in jumatate de litru de apa. Se strecoara si se consuma pe stomacul gol de 2 ori pe zi cu jumatate de ora inainte de culcare
 

Fasolea verde si uscata
 

Intr-un litru jumate de apa se inmoaie timp de 2 ore 100 gr. de pastai uscate care au fost taiate fin. Se va fierbe pana ce lichidul va ajunge la jumatate, dupa care se lasa toata noaptea la macerat. Se consuma a doua zi dupa dorinta, intre mese.
 

Masline
 

50 grame de frunze uscate se vor inmuia intr-un litru de apa, dupa care se vor taia bucati. Dupa cateva ore se vor pune pe foc pana dau in clocot, dupa care se vor lasa sa stea 20 de minute. Se va consuma dupa pofta pe parcursul zilei, doar in cantitati mici.
 

Praz
 

Se vor curata de partile verzi 2 kg de praz punandu-le la fiert in 2 litri de vin alb sec la foc mic. Se va lasa lichidul sa se reduca la jumatate, dupa care se strecoara si se bea in fiecare dimineata un pahar, inainte de masa, pe stomacul gol .
 

Salata verde
 

60 de picaturi de tinctura de salata verde se vor dilua in putina apa inainte de a lua cele 3 mese peste zi. Acest remediu ar putea sa duca la scaderea nivelului de glicemie cu 30%.
 

Tinctura de laptuca
 

Se va pune la macerat timp de 4 zile o cantitate egala de alcool de 90 grade si frunze de salata verde. Se va strecura prin tifon dupa care se pastreaza lichidul intr-o sticluta inchisa ermetic.
 

Salata de iarna
 

Se va pune sa fiarba in jumatate de litru de apa , 15 grame de radacina de salsifi bine spalata, timp de 20 de minute intr-un vas acoperit cu capac. Se consuma 3 cescute : de 3 ori pe zi , prima pe stomacul gol.
 

Varza
 

Se va face o cura de o luna in care se va consuma in fiecare zi suc de lamaie impreuna cu 400 grame de salata de varza proaspata .
 

Spanac
 

Se consuma 500 ml de suc de spanac, dimineata pe stomacul gol intr-o cura de minimum 30 de zile.
 

Remedii naturiste recomandate in Leacuri din farfurie, volumul 2, Biblioteca Formula AS
 

Bicarbonat de sodiu
 

In 250 gr. de iaurt se dizolva o lingurita de bicarbonat de sodiu, consumati dimineata pe nemancate.
 

Urzica
 

1.Se bea inaintea celor 3 mese principale, o cana de ceai de radacina de urzica preparata din 2 linguri de planta maruntita la 1 litru de apa, lasand-o seara in apa rece, iar a doua zi punand-o pe foc mic pana va da in clocot. Se va fierbe 5 minute dupa care se va lasa 10 minute la infuzat. Frunzele si radacinile de urzica fierte mai putin de 5 minute au in compozitie un hipoglicemiant care scade nivelul zaharului din sange.
 

2.Se vor face cure indelungate cu suc de urzica cate 500 ml. in reprize, dimineata.
 

3.Se va consuma zilnic un pahar de lapte prins care a fost amestecat cu 2 linguri de frunze
uscate de urzica.
 

Tinctura de urzica
 

Se va pune intr-un borcan ⅔ frunze de urzica fara a le indesa, acoperind pana la gura cu tuica de 40 de grade. Se va pune la soare pentru macerare timp de 2 saptamani, dupa care se pastreaza intr-un loc cald, la intuneric, timp de inca o saptamana. Se vor consuma 2 linguri de tinctura de 3 ori pe zi, dupa masa, diluate cu 100 ml de apa.
 

Varza murata
 

Timp de 3-4 pe zi, cu jumatate de ora inainte de masa, se consuma cate ⅓ pahare de moare diluat in proportie de 1:1 cu apa, timp de 21 de zile. Dupa 7 zile, se va relua cura pana se va imbunatati situatia.
 

Ovaz
 

100 grame de graunte de ovaz se vor pune la foc impreuna cu 5 pahare de apa. Dupa ce se ajunge la punctul de fierbere se va lasa la foc mic timp de 10-12 minute. Lasati la infuzat timp de o ora dupa care consumati de 3-4 ori pe zi cate 125 ml cu jumatate de ora inainte de masa.
 

Coriandru
 

In locul apei de baut se va prepara o infuzie din seminte de coriandru , consumandu-se cate 1 litru zilnic.
 

Dafinul
 

In 600 ml de apa clocotita se pun 10 frunze de dafin. Vasul se va lasa invelit intr-o patura timp de 3 ore. Se consuma 150-200 ml dimineata pe stomacul gol, iar dupa, de 3 ori pe zi, in doze egale, cu jumatate de ora inainte de masa. Pentru un efect mai puternic, la prepararea acestei infuzii se mai adauga 2 lingurite de seminte de patlagina.


SFATURI DE LA MEDICII FARES

Evitați consumul de dulciuri concentrate, fructe cu peste 20% glucide bine coapte sau uscate (struguri, prune, pere, banane, curmale, smochine, stafide).

Urmăriți ca în dietă să aveți un aport de circa 50-60% glucide, 25-35% lipide şi proteine 15%.

Consumați cereale, leguminoase, fructe (caise, afine, coacăze, mure, zmeură, grapefruit, lămâie, avocado), fructe oleaginoase neprăjite (nuci, alune, arahide), zarzavaturi, ulei presat la rece (măsline, rapiță, floarea soarelui, nuci, etc.), lactate, ouă, conform calcului rației calorice şi a indexului glicemic al fiecărui aliment.

Se limitează consumul de legume uscate (fasole boabe, mazăre), pâine, lactate, fructe (banane, pepene galben şi verde, piersici, cireşe, mere, căpşuni, mandarine, portocale), legume (cartofi, sfeclă roşie).

Un regim bogat în fibre alimentare (min 25 gr/zi) poate reduce necesarul de insulină, micşorând glicemia postprandială, încetineşte absorbția glucidelor, scăzând colesterolul din sânge şi riscurile cardiovasculare.

Sunt recomandate fibrele alimentare din orz, ovăz, leguminoase, caise, dar şi din unele legume: broccoli, varză, morcovi, napi.

Alimentele bogate în fibre trebuie să se încadreze în cantitatea de hidrați de carbon recomandată de medicul diabetolog.

Afla informatii si despre : Reglarea Glicemiei | Glicemie Mare | Glicemie Scazuta

 

Suport clienti 8:00 - 17:00

0753929844 contact@vitasana.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!