FITOTERAPIE
INTERN
- paducel 50 g flori
- branca ursului radacini si frunze 25 g
- maslin 25 g frunze
- banut 25 g frunze si flori
Se prepara o infuzie punand 40 g din acest amestec intr-un litru de apa clocotita , lasandu-se dupa aceea la infuzat timp de 15 minute .
Consumati de 3 ori pe zi cate o cana , dupa mese, pana se vor ameliora simptomele.
DECOCT
Se prepara un decoct folosind 50 g radacini de Dracila la 1 litru de apa rece.
Se fierbe timp de 10 minute dupa care se lasa alte 10 minute la infuzat si se strecoara.
Beti de 3 ori pe zi cate o cana , dupa mese, pana se vor ameliora simptomele.
GELULE
- ceapa
- maslin
- paducel
(la alegere)
Luati 2 gelule pe zi , la pranz si seara , in timp ce luati mesele , pana se vor ameliora simptomele.
AROMATERAPIE
INTERN
- 3 picaturi ulei esential de usturoi
- 2 picaturi ulei esential de salvie
- 2 picaturi ulei esential de lamaie
Se iau de 3 ori pe zi cu o lingurita de miere , impreuna cu apa ori ceai , pana cand se vor ameliora simptomele.
COMPLETARE CU OLIGOELEMENTE
Se va administra dimineata pe stomacul gol o doza de litiu , atata timp cat este necesar.
Remedii din Utilizarea plantelor in tratarea bolilor , Dr. Jean -Claude Houdret Isabelle De Pailette
SFATURI PRACTICE DE LA MEDICII FARES
Reduceți cât mai mult posibil consumul de grăsimi saturate şi grăsimi „trans” (untură, unt, margarină, ouă, brânzeturi grase, carne grasă, mezeluri), evitați consumul de sare şi de legume care conțin cantități mai mari de sodiu (țelină, spanac), murături, ape minerale bogate în sodiu, reduceți consumul de dulciuri, produse de patiserie, băuturi bogate în cofeină şi alcoolul.
Consumați legume sărace în sodiu şi celuloză (morcovi, dovlecei, fasole verde, salată verde, roşii, ardei), fructe (crude, coapte, compoturi), lactate slabe, pâine neagră veche de o zi, cereale (grâu, orez, hrişcă), peşte slab în cantități moderate.
Puteți mânca 2 ouă pe săptămână.
Puteți consuma, în cantități moderate, grăsimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (de măsline, floarea soarelui, porumb, in, cânepă, dovleac), precum şi nuci, alune, migdale, fistic, semințe de floarea soarelui şi de dovleac neprăjite, deasemenea în cantități moderate.
Recomandăm consumul a 4-5 mese/zi, în cantități reduse. Urmăriți eliminarea greutății în exces (obezitatea), evitați sedentarismul.