Afiseaza: 1-18 din 18 produse
Filtre
Este o presiune ce se exercita asupra peretului vascular de catre coloane de sange. Acest lucru are loc in timp ce se contracteaza si se relaxeaza in mod ritmic inima.
Presiunea sanguina are 2 componente:
Iata care sunt categoriile de hipertensiune arteriale care se aplica pentru persoanele peste 18 ani :
Normala - 120 cu 80
Prehipertensiune - 120-139 cu 80-89
Hipertensiune stadiul 1 - 140-159 cu 90-99
Hipertensiune stadiul 2 - peste 160 cu 100
De cele mai multe ori, pe langa tratamentul medicamentos exista o serie de recomandari:
In cazul unui infarct, tensiunea variaza. Desi, de multe ori, apare hipertensiunea daca nu se ajunge la socul cardiogen.
Cel mai important simptom pentru infarct este o durere profunda si prelungita in piept care poate ajunge si in bratul stang, in maxilare sau in spate.
Alte simptome care pot aparea sunt agitatia, anxietatea, ameteala, paloarea, palpitatiile, greata, varsaturile, transpiratiile reci.
Aceasta poate aparea din cauza unei boli sau in functie de caz, poate aparea brusc si provoca o tensiune arteriala foarte mare.
Iata cateva dintre afectiunile care pot cauza aceasta afectiune:
Exista factori de risc care pot influenta aparitia afectiunii. Acestia sunt :
Simptomele specifice acestei afectiuni sunt :
Este important de tinut cont ca simptomele nu apar toate deodata. Ca sa puteti diagnostica aceasta boala trebuie sa va masurati periodic tensiunea arteriala.
Va recomandam sa va adresati medicului, iar acesta, in functie de simptome si de istoric, va va prescrie un tratament. De asemenea, trebuie luate in considerare si alte afectiuni de care suferiti.
In general, categoriile de medicamente prescrise depind de valorile tensiunii arteriale. In unele cazuri se adauga si diuretice.
Mai mult decat atat, se recomanda si schimbarea stilului de viata: o alimentatie mai echilibrata si exercitii fizice pentru a scadea in greutate
Consumul de legume si fructe ajuta la scaderea tensiunii arteriale.
Iata cateva dintre fructele si legumele recomandate:
Fructe de padure
Afinele contin flavonoizi ce pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale. De asemenea, se recomanda capsunile si zmeura. Se pot adauga la micul dejun, in bolul cu cereale.
Banane
Contin potasiu si se asimileaza mult mai repede decat administrarea de suplimente alimentare. Se pot consuma impreuna cu cerealele favorite.
Rodia
Se poate consuma sub forma de suc sau in stare cruda. In urma unui studiu s-a constatat ca administrarea de suc de rodie (o cana pe zi, timp de 4 saptamani) ajuta la scaderea tensiunii arteriale pe termen scurt.
Sfecla rosie
Contine foarte mult oxid nitric, iar acest ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la largirea vaselor de sange. In cadrul unui studiu, nitratii din sfecla au scazut tensiunea arteriala a celor care au participat in 24 de ore.
Legume
Alte alimente bogate in potasiu si recomandate pentru scaderea tensiunii arteriale sunt :
Alte alimente recomandate sunt:
Fulgi de ovaz
Se lasa la inmuiat peste noapte si se consuma la micul dejun. Acestia sunt bogati in fibre, au putina grasime si au mult sodiu.
Semintele
Cele nesarate contin magneziu, potasiu si alte minerale ce ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Se recomanda semintele de dovleac si cele de floarea soarelui, ca si gustare.
Pestele
Contine foarte multa proteina, iar somonul si macroul contine foarte multi acizi grasi de tip Omega 3. Acestia ajuta la scaderea nivelului trigliceridelor, a tensiunii arteriale mari si in acelasi timp reduce inflamatia.
Acesta contine antioxidanti, sulf, minerale si vitamine.
Contine, de asemenea, alicina, o enzima activa care ajuta la scaderea tensiunii arteriale.
Acesta este activata si eliberata atunci cand taiem, zdrobim sau mestecam usturoiul.
Una dintre recomandari este consumul a 1-2 catei de usturoi crud in fiecare zi.
2. Atunci cand il consumam gatit, prin procesare, usturoiul isi poate pierde din proprietati. Nu se recomanda consumul in primele 10 minute atunci cand este gatit.
3. Acesta poate fi taiat in felii subtiri si il puteti adauga direct in salata. De asemenea poate fi consumat ca si mujdei de usturoi.
4. Il puteti consuma sub forma de ceai. Puneti la fiert apa si adaugati 3 catei de usturoi taiati in jumatate. Vasul se lasa deoparte pentru cateva minute apoi strecurati intr-o cana. Adaugati jumatate de lingura de miere. Beti zilnic cate o cana.
5.. Se poate consuma si sub forma de pudra. Acesta contine pana la 5.4 mg de alicina si poate ajuta la reducerea valorii tensiunii cu pana la 12%, atunci cand este consumata cate 600-900 grame de pudra.
Exista o serie de alimente ce trebuie evitate:
Inainte de a administra orice tip de tratament naturist, se recomanda consultarea medicului.
Urmatoarele plante nu sunt recomandate a fi administrate de catre cei care au hipertensiune arteriala :
Comparare
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!