FITOTERAPIE
INTERN
Preparati o infuzie din :
- 20 g scoarta de salcie alba
- 20 g de ienupar lemn
- 20 g scoarta de mesteacan
- 20 g flori de verbina
- 20 g pudra de lemn dulce
Se iau 20 g din acest amestec si se pun intr-un litru de apa clocotita fiind lasate sa infuzeze timp de 10 minute .
Beti 3 cani pe zi , dupa mese , pasa se vor ameliora simptomele.
Remedii din Utilizarea plantelor in tratarea bolilor , Dr. Jean -Claude Houdret Isabelle De Pailette
SFATURI DE LA MEDICII FARES
Vă sfătuim să evitați alimentele care sunt stimulente ale secreției gastrice cum sunt: carnea grasă, mezelurile, vânatul, brânzeturile fermentate, laptele bătut, iaurtul, kefirul, afumăturile, conservele, prăjelile, grăsimea animală, maioneza, dulciurile concentrate (ciocolată, dulcețuri), produsele de patiserie, zarzavaturile crude, fibroase, ațoase sau cu celuloză dură (castraveți, ridichi, gulii, sfeclă, varză albă, varză roşie, fasole uscată, mazăre uscată, linte, ciuperci, vinete, roşii), legume şi condimentele picante (ceapă, usturoi, ardei iute, piper, hrean, muştar), fructele crude, murăturile cu oțet, băuturile prea reci sau fierbinți, alcoolul, ceaiul negru, ceaiul verde, cafeaua.
Recomandăm alimente alcaline care să neutralizeze excesul de acid din stomac: lapte (are efect de pansament gastric), legume şi zarzavaturi (bine fierte) sub formă de supe-cremă, piureuri, soteuri, budinci sau sufleuri, unt, uleiuri presat la rece, carne slabă fiartă, fulgi de ovăz, terci de cereale, paste făinoase, pâine prăjită, banane, avocado, sucuri proaspete de morcovi, cartofi, varză, ceaiuri din plante medicinale cu efect protector gastric (de gălbenele, muşețel, sunătoare, tei, etc).
Alimentele trebuie administrate în porții mici şi repetate (5-6 mese/ zi), la ore fixe sau de câte ori apare durerea, într-o stare de relaxare, mestecând bine hrana, de preferință lichidă sau semisolidă.